BESPLATNA DOSTAVA NA PODRUČJU BEOGRADA i NOVOG SADA.

KOBASICE

Kobasica je tradicionalni naziv za prerađevinu od mlevenog mesa sa dodatkom začina koja se stavlja u tanko, prirodno crevo.

Kobasice Jokić se prave od junećeg i svinjskog mesa, fermentisanog i osušenog na vazduhu.
Najčešće pravljene od junećeg ili svinjskog mesa, isečenog na sitne komadiće i napunjenog u tanko, prirodno crevo, kobasice čine i sastojci kao što su mast, crni i beli grubo mleveni biber, beli luk i morska so. Posle 24h-časovnog prosušivanja na hladnom, Jokić kobasice su spremne za dimljenje. Prodimljene kobasice se u zavisnosti od debljine i temperature suše od 30-45 dana. Samim procesom sušenja kobasica dolazi do velikog gubitka vode, pri čemu ono što ostaje je čisto meso.
Sušene kobasice Jokić poslužene na sobnoj temperaturi imaju najbolji ukus.

SREMSKA
KOBASICA 

Sremska kobasica Jokić se isporučuje u željenoj gramaži (po komadu) sveža ili u vakumskom pakovanju, koje osigurava nisku propusnost kiseonika i prijanja uz sam proizvod što doprinosi očuvanju svežine same kobasice.

PORUČI

KULEN
KOBASICA

Naš KULEN je napravljen od vrhunskog svinjskog mesa sa dodatkom mlevene paprike i dodatkom tradicionalnih srpskih začina.  Meso je dimljeno na cistom bukovom suvom dimu i odležavalo duže od 6 meseci.  

PORUČI
PRODAVNICA

ISTORIJAT KOBASICE

Kroz istoriju, kobasica je bila popularna među seljacima u Južnoj Evropi, gde se čuvala na sobnoj temperaturi do 30-40 dana nakon načinjanja, smatrajući se adekvatnom dopunom u nedostatku svežeg mesa.
Zemlje i regioni širom Evrope prave svoje tradicionalne sorte koje se razlikuju po načinu proizvodnje.