BESPLATNA DOSTAVA NA PODRUČJU BEOGRADA i NOVOG SADA.

BUĐOLA

Buđola Jokić je sušeni vrat koji nastaje dimljenjem i sušenjem svinjskog mesa. 
Svinjski vrat je neophodno da bude dobro prošaran masnoćom pri čemu je potrebno obratiti posebnu pažnju na boju. Svetlije i roskasto meso je od mladih životinja, dok je tamno crveno od starijih svinja.
Buđola Jokić se pravi od mlađih svinja (starih između 2-3 godine) koje žive na slobodnom i koje su ujedno i najbolje, jer rastu sporije i čije meso zbog puno kretanja ima dobar razmer masnoće i suvog tkiva.

Buđola (ital. bresaola) odnosno svinjski vrat se može marinirati na dva načina; suvim ili mokrim pacom.
Buđola Jokić se marinira suvim pacom za koji se koristi morska so (koja nije toliko slana kao kamena) zajedno sa biberom u zrnu, zatim dimi hladnim dimom i na kraju suši na suvom vazduhu.
Poseduje dubok ukus dima i mekanu teksturu. Služi se tanko sečena na sobnoj temperaturi ili blago rashlađena.

BUĐOLA

BUĐOLA JOKIĆ se isporučuje u željenoj gramaži i vakumskom pakovanju, koje osigurava nisku propusnost kiseonika i prijanja uz sam proizvod što doprinosi očuvanju svežine samog komada mesa.

PORUČI
PRODAVNICA

PRIPREMA BUĐOLE

Nakon dimljenja, buđole se stavljaju na sušenje u specijalizovane prostorije u kojima se vrši stroga kontrola temperature i vazduha. U zavisnosti od debljine, buđole je potrebno ostaviti da odstoje i do 3 meseca, 
Nakon 3 meseca, kada su buđole poprimile lepu, tamno-crvenu boju, skinu se sa sušenja i operu.
Kako bi izašla suvišna so, buđole se stave u hladnu vodu na 24 sata, zatim se ocede i dobro stisnute zamotaju u krpe da se osuše.
U krpama, na hladnom se ostave 24-36 sati da se osuše. 
Buđola mora biti na kraju suva i bez vidljivih, mokrih tragova i pomalo lepljiva na površini.