BESPLATNA DOSTAVA NA PODRUČJU BEOGRADA i NOVOG SADA.

BURGER

Burger Jokić se priprema isključivo od junećeg mesa. Meso je od junećeg buta i vrata (odnosno rozbratne) koje sami pripremamo. To je najkvalitetnije meso u čemu i jeste jedna od tajni našeg burgera.

Mi u Premium Mesari Jokić imamo konstantnu potrebu da unapređujemo naše znanje učeći od drugih. Kasnije, to isto stečeno znanje uživamo da delimo sa našim mušterijama, što je slučaj i sa receptom za naše burger meso. Tokom godina saradnje sa vrhunskim kuvarima begradskih restorana, usvajali smo njihove sugestije u sam proces pravljenja Jokić burgera i uspeli u ideji da stvorimo savršen burger jedinstvenog ukusa, sačinjen  isključivo od junećeg mesa uz dodatke osnovnih začina.

Veliki iskorak u inovacijama i kvalitetu burgera smo napravili ponudivši nešto sasvim novo srpskom tržištu, a to je burger napravljen od Rozbratne Reserve koja je prethodno odležala 30 dana u komori za suvo zrenje mesa. Leđni deo junetine od kojeg se pravi rozbratna, poznat je po prošaranoj teksturi mermernog izgleda. U kombinaciji jakog ukusa junetine pune proteina, burger od starenog mesa ima nepravaziđen ukus koji će oduševiti i najveće ljubitelje junećeg mesa.

JUNEĆI
BURGER

BURGER MESO JOKIĆ je pripremljeno od najkvalitetnijeg junećeg buta i vrata, začinjen morskom solju, biberom i belim lukom. Može biti isporučen u kilogramima ili prethodno oblikovan u gramaži i dimenzijama po želji.

PRODAVNICA

ISTORIJAT BURGERA

Ime hamburgera izvedeno je od imena grada Hamburga, jer se u originalu ova pljeskavica zvala „Hamburger steak“, odnosno, grilovani odrezak na Hamburški način. Razlog za to je što su hamburgere, odnosno pljeskavice od mlevenog mesa, u SAD krajem 19. veka sa sobom doneli nemački imigranti i mornari koji su se iskrcavali u Nju Hejvenu, jer je Njujork tada bio holandski. Baš tu su faširane šnicle dobile svoja dva parčeta hleba, iznad i ispod, a ostalo je (moderna) istorija. Popularnost hamburgera u Americi od tada neprestano raste.
Zvanično, prvi burger pojavio se 1904. godine na izložbi u Sent Luisu u Americi. Najveći servirani burger do sada bio je težak 8.266 kilograma, a napravljen je 2001. godine na Burger festu u Sejmouru, u Viskonsinu.