BESPLATNA DOSTAVA NA PODRUČJU BEOGRADA i NOVOG SADA.

POREKLO JUNETINE

Od samog osnivanja mesare uspeli smo da izgradimo otvoren i jak poslovni odnos sa našim dobavljačima, koji je tokom godina poslovanja prerastao u neraskidivo prijateljstvo. Takav odnos nam je omogućio uvid u tehnologiju uzgoja mesa, a isto tako i stočarima da razumeju savremene potrebe i navike naših mušterija.

Srbija ima dugu tradiciju u uzgoju junetine, pre svega zbog plodnosti zemlje i klime koja poguduje prozvodnji kvalitetne trave (tj. sena) i žitarica koje se koriste za tov.
Danas, u našim regionima prozivodnja se bazira na kombinaciji pašnog uzgoja koji podrazumeva poluintenzivne forme stajskog tova, prilikom koga se životinje nalaze u specijalnim, poluotvorenim objektima, funkcijski prilagođene uzgoju uz odgovarajući režim ishrane.

SUVO ZRENJE JUNEĆEG MESA

Prilikom stavljanja junetine na suvo zrenje, dužina odležavanja zavisi od vrste mesa kao i od željenog ukusa naših mušterija. Stoga, RibEye Jokić i Rozbratna Reserve koje prirodno sadrže veću količinu masti, odležavaju do 30 dana, dok Tbone steak koji zahvaljujući bifteku već sadrži određenu mekoću, ima vreme odležavanja ne duže od 10 dana.
Naša junetina je pažljivo uzgajana na farmama stočarskih regiona bogatim tradicijiom i kvalitetom. Svako june ima specifičan vid ishrane kako bi dobilo veličanstveno, kremasto-meke slojeve masti (obogaćene Omega 3 mastima) neophodne za sam proces suvog zrenja. Ovakav način ishrane iziskuje duži i komplikovaniji uzgoj, ali nesvakidašnji ukus na tanjiru opravdava svaki trud.